Universul sacourilor. Importanța sacoului într-o ținută

Cu siguranță, majoritatea bărbaților dețin cel puțin un sacou. Fie că îl uită în dulap și îl poartă doar la diverse evenimente unde ținuta trebuie să fie una elegantă, fie face parte din vestimentația cotidiană. Ei bine, sacoul reprezintă un obiect vestimentar cu adevărat versatil, care poate fi purtat în multiple ocazii.
Sacoul reprezintă cartea de vizită a unui bărbat. Prima impresie contează de fiecare dată, așadar, domnii trebuie să fie atenți la ținutele pe care le poartă. Pentru o ținută elegantă trebuie să alegem un sacou urmărind cei 3 pași principali: să fie util, practic și nu în ultimul rând elegant.

Sacourile sunt realizate din diferite tipuri de materiale textile:
1. In: sacourile din in sunt perfecte pentru perioada mai călduroasă a anului. Acest material având o abilitate foarte mare de a absorbi rapid umiditatea și având un grad foarte mare de respirabilitate.
2. Amestecuri poliester: materiale foarte rezistente și create pentru a-si păstra forma în timp.
3. Tweed: în zilele mai friguroase sacourile din tweed sunt cele mai recomandate deoarece vă va menține de cald fiind o țesătură practică și durabilă.
4. Lână/flannel: materiale similare cu tweed-ul, recomandate pentru perioada toamnă-iarnă.

Cum transformă ținuta sacoul adecvat?

I.Tipuri de sacou:
-Casual: acest tip de sacou a apărut din dorința de a da o notă de eleganță ținutelor de zi cu zi.
-Blazerul: varianta modernă a uniformei de marină, cu umeri ridicați, nasturi metalici și chiar cu epoleți aplicați.
-Smochin: denumit și „sacoul de gală” este destinat strict pentru evenimentele formale.

II. Cum alegem un sacou:
Pentru a avea o ținută impecabilă și pentru a oferi o primă impresie de excepție trebuie să ții cont de mărimea sacoului. Asigură-te că mânecile sunt la nivelul încheieturii mâinii. Nu opta niciodată o mărime mai mare sau mai mică. Atunci când alegeți culoarea sacoului trebuie să țineți cont că trebuie să se asorteze cu pantalonii.

Cum le asortăm?

Un sacou negru este „aur” în garderoba fiecărui bărbat, fiind foarte ușor de realizat o ținută elegantă, casual, pentru zilele de lucru la birou sau evenimente speciale. Există multe posibilități de a combina obiectele vestimentare de diferite culori cu un sacou negru:
-pantaloni albi, tricou/bluză neagră și sacou negru – o ținută smart casual. Aceasta combinație merge perfect pentru o seară cu prietenii sau o ieșire la o petrecere.
-pantaloni negri, tricou/bluză albă și sacou negru – o ținuta casual. De asemenea, poate fi alegerea perfectă pentru o seară cu prietenii sau chiar pentru o plimbare.
-ținută complet neagră: pantaloni, cămașă, sacou. Negru poate fi purtat oricând, aproape la toate evenimentele și oferă o eleganță aparte.
-dacă îți dorești o ținută mai îndrăzneață poți combina culorile mov-negru. Aceasta combinație formează o ținută smart-casual dar este potrivită și pentru evenimente de seară deoarece sacoul negru balansează perfect cu o cămașă sau pantaloni mov.
-combinația gri cu negru un dă niciodată greș. Pentru o ținută casual, pantalonii trebuie să fie de culoare gri mai deschis. Dacă în schimb îți dorești o ținută elegantă cea mai bună combinație a două culori este sacoul negru și pantalonii gri închis.

Cel mai important este ca ținuta pentru care optezi să te caracterizeze și sa te facă să te simți confortabil în ea.

 

Distribuie: