Ținutele office – cum să te îmbraci la birou

 

Ținutele office variază de la o persoană la alta și de la o slujbă la alta. Menționăm acest lucru deoarece intervin două aspecte importante: strictețea codului vestimentar cerut de locul de muncă și simțul tău vestimentar.

Ținutele office stricte

Ținutele office - cum să te îmbraci la birou

În acest caz, pe cât de strict este codul vestimentar pe atât de simplu este de respectat.

Practic vei putea purta costume negre, gri sau bleumarin cât mai închise. Poți alege costume din texturi sau imprimeuri discrete care se vor observa doar din apropiere. Adică ceva foarte subtil.

Ținutele office - cum să te îmbraci la birou

În cazul cămășilor, îți recomandăm să îți alegi pe cât mai simple posibile, cu manșete normale sau pentru butoni. Din punct de vedere al nuanței cea mai simplă alegere este cea albă. Cămașa albă este cea mai ușor de asortat. Dacă vrei să rămâi la această nuanță, ar trebui să ai cel puțin câte o cămașă pentru fiecare zi lucrătoare. Evident, mai poți alterna cu o cămașă bleu sau roz pal.  Bărbații care obișnuiesc să poarte maiou, ar trebui să renunțe la acest obicei dacă acesta este foarte vizibil sub cămașă. Alternativa e să poarte tricouri de corp care nu sunt vizibile sub cămașă.

Cravata o să fie cât de simplă posibilă. Dacă alegi uni, mergi la sigur cât timp e din nuanțe închise de gri, negru sau bleumarin.

Din punct de vedere al pantofilor, prima sugestie este să îți alegi negri, dar dacă vrei să porți neapărat maro, atunci trebuie să fie pe cât de închiși posibil.

Dacă porți curea aceasta trebuie să se asorteze cu nuanța pantofilor sau ai alternativa de a purta bretele. Există și varianta de a purta pantaloni cu ajustare în talie.

Un alt aspect important sunt șosetele. Acestea trebuie să fie cât mai aproape de nuanța pantalonilor.

Pentru o gamă variată de piese vestimentare office te așteptăm pe str. Turbinei, nr 4, Bacău de:

-Luni până Vineri de la 9:00 – 19:00

-Sâmbătă între orele 9:00 – 14:00

Sau online la https://antoniogatti.ro/

 

Distribuie: