Cu stil, chiar și în sezonul rece

Palton Bărbați Antonio Gatti

A sosit toamna, mai întâi în calendar, apoi ușor, ușor și în termometre. Chiar dacă în timpul zilei temperaturile sunt încă generoase, dimineața și seara este tot mai răcoare.

Dacă până mai ieri plecam la serviciu fără să purtăm nimic altceva peste cămașă, acum avem nevoie și de o jachetă sau de un palton pentru a ne asigura confortul termic.

Toamna, ca și primăvara, este un anotimp de tranziție între cele +30 de grade ale verii și cele -10, -15 grade ale iernii. Pe parcursul unei singure zi de toamnă este posibil să existe mari schimbări de temperatură și, astfel, suntem mult mai expuși răcelilor.

Pentru perioada de început a toamnei, trenciurile sunt ideale

Trenci Barbati Antonio Gatti

Întrucât sunt subțiri și ne pot proteja de ploile care uneori apar pe nepregătite, trenciurile pot fi purtate atât la o ținută casual cât și la una elegantă. Dacă doriți să purtați trenciul peste sacou, va trebui să vă luați unul cu un număr mai mare decât v-ar fi trebuit în mod obișnuit, astfel încât să nu pară că vă este prea mic.

Odată cu răcirea vremii paltoanele sunt piesele care își fac loc în garderoba curentă a bărbaților eleganți.

Palton Bărbați Antonio Gatti Elegant Lung din Lana și Cașmir Slim Fit B156 Camel
Palton Bărbați Elegant Lung din Lana și Cașmir Slim Fit B156 Camel

Paltoanele bărbătești sunt piese atemporale, pe care vi le achiziționați pentru a fi purtate o perioadă mai lungă de timp. Din acest motiv vă recomandăm să vă orientați spre paltoane de calitate, care să reziste și care să nu se demodeze.

Când încă nu este prea frig afară, paltonul se poate purta descheiat pentru a pune în valoare cămaşa şi cravata. După ce se răcește însă, vă recomandăm să purtați paltonul cu un fular în jurul gâtului. Puteți să ridicați gulerul paltonului pentru mai multă protecţie împotriva frigului.

Pentru a ne conferi confortul termic dorit ar trebui să ne orientăm spre paltoanele realizate din materiale naturale (lână, cașmir) sau spre amestecuri de materiale naturale cu poliester.

Aceste materiale prezintă numeroase avantaje față de cele sintetice întrucât, pe lângă faptul că ne protejează mai bine de frig, sunt mai rezistente și își vor păstra forma și calitățile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dacă doriți să achiziționați un palton bărbătesc pentru iarnă vă recomandăm să vă orientați spre o țesătură cu o densitate mai mare de 450 g/mp, întrucât dacă va fi mai mică, țesătura nu va face față frigului iernii.

Lungimea paltoanelor bărbătești variază

La origine, paltoanele erau lungi, până deasupra gleznei. În prezent acesta lungime este mai puțin întâlnită, lungimea celor mai multe paltoane fiind cuprinsă între genunchi și talie.

Ca și sacourile, paltoanele pot fi la un singur rând sau la două rânduri de nasturi. Paltoanele bărbătești la două rânduri de nasturi au o eleganță aparte însă cele la un singur rând prezintă avantajul de a fi mai comode la purtat.

Palton Bărbați Antonio Gatti Smart Casual Military Lung B110 500

În situația în care doriți să purtați paltonul peste sacou, ca și în cazul trenciurilor, vă recomandăm să alegeți un palton cu un număr mai mare.

Pentru a fi siguri că vă veți încadra, luați și un sacou cu dumneavoastră atunci când veți achiziționa paltonul pentru a-l proba.

Dacă veți purta paltonul în situații formale, vă recomandăm culorile neutre precum bleumarin, negru, maro sau gri, acestea beneficiind de avantajul că pot fi combinate cu o gamă largă de culori.

Pentru cei care doresc să iasă din tipare, le recomandăm să se orienteze și spre alte culori precum burgundy, albastru, galben, portocaliu. Aceste culori vă vor scoate în evidență de fiecare dată când veți purta paltonul.

Există și paltoane care sunt realizate din mixuri de materiale precum lână și fâș, lână și piele (naturală sau sintetică), care au un look foarte urban.

Palton Bărbați Business Antonio Gatti Lung Brăduț B157 Com06

Pentru un plus de culoare și stil, dacă paltonul este prevăzut cu un buzunar la piept, vă recomandăm să purtați în acel buzunar și o batistă.

Antonio Gatti vă oferă peste 120 de modele de paltoane și jachete pentru bărbați.

Distribuie: