Paltoanele scurte – cum se aleg

Paltoanele scurte - cum se aleg

Paltoanele scurte au devenit din ce în mai populare în rândul bărbaților. În funcție de material, croi și designul ales acestea se împart în trei categorii: casual, formale și cu inspirație militărească.

Ce trebuie să știi când îți alegi paltoanele scurte

Atunci când vrei să îți alegi modelul de palton scurt trebuie să iei în calcul stilul tău de viață. Vrei ceva mai călduros pentru că stai mult pe afară?; vrei ceva mai casual pentru că ești genul de persoană care nu se îmbracă elegant?; vrei ceva mai formal deoarece în majoritatea timpului te îmbraci elegant?; dorești doar să te afirmi și cauți o haină care să te pună în evidență?

Paltonul cu guler de blană pentru bărbați

După ce ai răspunsurile la aceste întrebări, trebuie să știi că paltoanele scurte îți oferă o mobilitate mai mare de mișcare, fie că ești pe stradă, în mașină etc. În plus, îți este mai confortabil în momentul în care trebuie să te așezi, pentru că nu ai un surplus de material care să te incomodeze.

Paltoanele scurte - cum se aleg

Dezavantajul paltoanelor scurte este că nu îți oferă protecție în partea superioară a picioarelor. Anumite modele sunt așa de scurte încât nu sunt potrivite pentru a se purta peste sacou. Acestea nu acoperă în totalitate lungimea sacoului.  Iar alte modele sunt special concepute pentru a arată bine scurte. Un exemplu este paltonul PeaCoat.

Atunci când îți alegi paltoanele scurte, mărimea potrivită este importantă. Contează foarte mult ce vei purta sub palton. Poți lua în calcul că vei purta mai multe straturi de haine. Sau haine groase cum ar fi puloverul.

Paltoanele scurte - cum se aleg

Sunt paltoane formale care sunt special concepute să fie scurte și care se pot purta peste un costum sau sacou. Aceste modele sunt mai potrivite bărbaților tineri sau celor care doresc să pară mai moderni.

Pentru o gamă variată de paltoane scurte te așteptăm pe str. Turbinei, nr 4, Bacău de:
– Luni până Vineri de la 9:00 – 19:00
– Sâmbătă între orele și 9:00 – 17:00
Distribuie: