Despre Pitti Uomo Florenta

Pe langa prezentarile de produse care au loc in standurile expozitionale, pe parcursul celor 4  zile au loc prezentari de colectii (atat ale  marilor case de moda, cat si ale tinerilor designeri)  decernari de premii, party-uri, work shop-uri, prelegeri legate de moda sau de e-commerce,  toate acestea   desfasurandu-se  in locatii aflate in afara afara  standurilor expozitionale.

Peste toate acestea, ceea ce face ca Pitti sa fie atat de special este streetstyle-ul sau prezentarea de moda care are loc pe strazile si in pietele frumoasei Florente, si care se concentreaza in zona Forteza de Basso. La aceasta prezentare de moda speciala  participa cel putin trei categorii de oameni: din prima categorie se remarca  cei care sunt prezenti la Pitti  pentru  promovarea produsele comercializate  in interiorul standurilor expozitionale   si care isi iau cateva momente de relaxare in afara standurilor.  O alta categorie este reprezentata de persoane care au un alt tip de legatura cu lumea modei, fara a fi implicati direct in comercializarea produselor expuse, respectiv persoane care  au  bloguri de fashion, care  scriu in reviste dedicate modei, fotomodele, etc.  Cea de-a treia categorie – si poate cea mai interesanta – este cea a iubitorilor de moda masculina care vin  pentru a observa si, in special, pentru a  fi observati, respectiv  pentru a-si  prezenta propriile tinute si pentru a se lasa fotografiati. In aceste zile de ianuarie ai senzatia ca pe strazile Florentei umbla sute de pauni, fiecare purtandu-si cu mandrie podoabele vestimentare, fie paltoane, veste sau sacouri barbati.

Este absolut normal in aceasta perioada sa intalnesti pe strada orice fashion icon, sa  faci poze cu el, sa iei autografe sau  chiar sa porti discutii cu acesta. Practic, aici scena prezentarilor de moda se intalneste in modul cel mai natural cu strada.

Toata aceasta multime  este surprinsa si  imortalizata  de sute de fotografi iar apoi fotografiile sunt postate imediat atat in revistele specializate in moda cat si in social media.

Intre toti  participantii  la eveniment are loc un intens schimb de idei, si din acest punct de vedere, Pitti este  poate cel mai important eveniment la care isi gasesc  confirmarea tenditele care se vor impune in urmatoarea perioada. Poate din acest motiv  se spune despre Pitti ca reprezinta pentru lumea modei masculine ceea ce reprezinta premiile Oscar pentru industria cinematografiei. 

Distribuie: