Despre Drago Biella

Biella este un oras  situat  in regiunea nordica a Italiei, la aproximativ 80 de km nord-est de Torino si la 80 Km nord vest de Milano,  la poalele Alpilor, intr-o zona bogata in rauri si lacuri. Aceste avantaje naturale au facut ca aceasta zona sa fie perfecta pentru dezvoltarea producerii si prelucrarii  lanii. Inca din anul 1245 in Biella au fost atestate  bresle de lana si tesatorii. In aceste conditii nu este de mirare ca din aceasta zona provin unele din cele mai reprezentative branduri din aceasta industrie precum Vitale Barberis Caninico, Drago, Zignone, Guabello, Cerruti etc.

Drago este o companie italiana de renume care produce tesaturi de lux exclusiv pentru barbati. In cadrul acestei companii,  valorile tradiției italiene sunt interpretate într-un mod modern și inovator.  Anual, Drago produce peste 1.7 milioane de metri de material de inalta calitate care se exporta la nivel mondial. Produsele firmei Drago sunt apreciate de cele mai bune marci internationale, in special din Japonia, Coreea si Statele Unite.

Istoria acestei companii a inceput in 1973 cand fondatorii companiei, sotii Umberto si Laura Drago au infiintat fabrica de filare a lanii, un punct de reper printre principalele fabrici de lana din Biella. De-a lungul anilor compania a castigat o mare parte din piata mondiala, devenind unul din liderii acestui domeniu. Tipic companiilor italiene traditionale, structura acestei companii graviteaza in jurul familiei Drago. In momentul de fata compania este condusa de  Paula Drago, fiul fondatorilor companiei iar sora acestuia, Daniela, se ocupa de partea administrativa a companiei. In anul 1993 familia Drago a achizitionat Lanificio Fintes, extinzandu-si astfel structura, pentru ca in anul 2001 sa incorporeze Lanificio Fintes in cadrul grupului Drago. 

Calitatea deosebita a produselor Drago reprezinta rezultatul unui cumul de factori dintre care amintim  grija pentru procurarea de materii prime de cea mai buna calitate, tehnologie de ultima ora care respecta cele mai inalte standarde de mediu, traditia in acest domeniu si dragostea pentru frumos.

Drago selecteaza cu atentie cea mai buna lana din Australia si Noua Zeelanda, supunand fiecare lot testelor de laborator astfel incat sa poata garanta consumatorilor finali parametri de finete declarati. Casmirul alb provine din Mongolia si este folosit singur sau impreuna cu cea mai buna lana pentru linia de lux a companiei.  Pe langa aceste materiale, Drago foloseste si alte selectii deosebite de in, matase si alte fibre speciale pentru a realiza amestecuri sofisticate si valoroase.

Ulterior, sunt selectate firele de cea mai buna calitate, care apoi sunt prelucrate cu mijloacele cele mai moderne ale industriei.Drago are un birou de design foarte bine reprezentat care uimeste in permanenta lumea prin realizarea de modele spectaculoase.

Pentru ca respecta toate aceste exigente, pentru pasiunea de care dau dovada in tot ceea ce fac, Drago au  primit de-a lungul timpului multe recunoasteri ale meritelor lor.

Cel mai recent, in luna ianuarie 2019, la hotelul Westin Excelsior din Florența a avut loc evenimentul „Masters of Elegance”, organizat de agenția DeGorsi, o seară dedicată luxului și eleganței, unde Drago Spa a fost oaspetele de onoare alături de  nume ilustre ale lumii modei masculine precum Lorenzo Cifonelli, Sciamat (Valentino și Nicola Ricci),etc. De asemenea, la eveniment au fost prezenți nume proeminente din publicațiile de lux, printre care domnul Wei Koh, editorul The Rake, scriitorul și bloggerul Hugo Jacomet, fondatorul Scott Schuman și alte nume distinse.

La sfârșitul primei părți a serii, a fost acordat un premiu Drago Lanificio la Biella pentru angajamentul de mediu.

Dorind sa oferim clientilor nostri elemente de tinuta de cea mai buna calitate, noi, cei din echipa Antonio Gatti, am decis ca incepand din acest an sa achizitionam materii prime de la acest producator de talie mondiala. Angajamentul nostru este ca manopera pe care o investim  in realizarea sacourilor si costumelor barbatesti sa fie la acelasi nivel cu materialele Drago.

Distribuie: