Cum să te îmbraci la nuntă când vei fi mire? (2020)

Dacă urmează să vă căsătoriți în viitorul apropiat vă sfătuim să petreceți câteva minute lecturând acest scurt ghid.

Sunt lucruri pe care nu le putem schimba la noi instantaneu, cum ar fi forma feței sau nivelul de grăsime din corp. Pe de alta parte, îmbrăcămintea pe care o purtăm are un efect imediat asupra întregului nostru look. A arăta bine în ziua nunții este, în primul rând, un semn de respect față de viitoarea parteneră de viață și față de întregul eveniment. Dintre toți participanții la nuntă, mirele va trebui să fie bărbatul cel mai bine îmbrăcat.

Este normal ca fiecare dintre noi să ne dorim să arătăm impecabil la nunta noastră. Peste ani, când ne vom uita pe pozele de la nuntă împreună cu copiii noștri, vom dori ca ei să vadă cum am strălucit la acest eveniment magic.

Nunțile formale, semiformale și relaxate

Așa cum spuneam într-un articol anterior, există trei tipuri de nunți: nunțile formale, nunțile semiformale și nunțile relaxate. Cei care vor stabili ce tip de nuntă veți avea trebuie să fiți doar dumneavoastră și viitoarea mireasă. După ce veți decide ce vă doriți va trebui să îi informați cu privire la acest lucru pe ceilalți participanți. Recomandăm să faceți acest lucru prin conținutul invitațiilor pe care le veți trimite.

Cum să te îmbraci ca mire dacă organizezi o nuntă formală ?

Pentru nunțile care se desfășoară pe timpul zilei
rhdr

Dacă nunta se desfășoară pe timpul zilei vă recomandam să alegeți un sacou alb (sau crem) cu o pereche de pantaloni negri. Este îndeobște știut că albul -la nunți- este rezervat doar mirilor. Dacă mireasa se va îmbrăca întotdeauna în alb, acest lucru nu este obligatoriu și pentru mire. Combinația dintre sacoul alb și pantalonii negri reprezintă o variantă foarte stilată și care este recomandată în special nunților care se desfășoară pe timpul zilei. Sacoul alb este cel mai elegant atunci când prezintă guler șal cu revere satinate și când se va purta cu o cămașa albă, pantaloni negri, papion negru, cu brâu sau curea. Pantofii vor fi întotdeauna negri, din piele lăcuită sau lustruită.

Pentru nunțile care se desfășoară după ora 18

Standardul – când vine vorba despre o nuntă formală este “black tie”. Mai există și “white-tie” însă acesta se impune doar în contexte speciale (în familii regale sau la nunțile organizate la palat).

La o nuntă al cărei dress code este “black tie” mirele se va îmbrăca într-un smoking alcătuit dintr-un sacou negru cu revere ascuțite satinate și pantaloni negri. Pantalonii pot avea sau nu vipușcă. Se va adăuga o cămașa albă (cu nasturi negri – la vedere – sau cu nasturi ascunși), papion, pantofi lăcuiți. Cei care aleg un costum din trei piese trebuie să știe că este exclus să poarte și brâu.

Despre accesorii

Principalul “accesoriu” care vă va diferenția de restul participanților – care și ei vor purta black tie – va fi mireasa care se va afla pe parcursul întregii nunți în preajma dumneavoastră. De asemenea, veți putea purta la piept o floare dintre cele care se regăsesc în buchetul miresei. Referitor la bijuterii, vă sfătuiesc să purtați doar ceas, verighetă și butoni. Este recomandat ca bijuteriile sa fie realizate din metal de o singură culoare (fie aurii – fie argintii). Personal, apreciez că atunci când purtăm butoni și verighetă putem renunța la ceas întrucât zona încheieturii devine prea încărcată.

Cum să te îmbraci ca mire pentru o nuntă semiformală.

Smoking bleumarin cu revere satinate

Semiformalitatea reprezintă regula nunților din România, procentul acestora fiind de peste 90 % din totalul acestor evenimente. În momentul de față există nenumărate variații ale smokingului, care duc dinspre formal spre semiformal. Ținuta este aceeași cu cea prezentată mai sus când am făcut referire la smokingul clasic însă jachetele vor fi de altă culoare, respectiv bleumarin, burgundy, verde închis sau orice altă culoare considerați că se potrivește cu planurile dumneavoastră de nuntă. Desigur, reverele vor rămâne negre și satinate.

Costum de mire bleumarin cu dungi fine

La o nuntă semiformală, dacă nu doriți să purtați smoking mai aveți varianta de a alege un costum uni sau cu dungi fine, negru sau bleumarin, cu gulerul ascuțit. Îl veți putea purta cu o cămașa albă și un papion self-made. Această variantă reprezintă o opțiune mai versatilă întrucât costumele vor mai putea fi folosite și cu alte ocazii, mai puțin formale.

Indiferent ce tip de nuntă veți alege, costumul de mire va trebui să vă vină ca turnat. Cu toate acestea, costumul va trebui să vă confere suficientă lejeritate în mișcări pentru a vă putea permite să dansați toată noaptea.

Ce materiale vom alege

Dacă nunta se desfășoară vara, alegeți materiale subțiri, naturale, care să permită pielii să respire. Lâna extrafină, lâna cu in, lâna cu mătase, sunt cele mai potrivite variante. Referitor la structura sacoului, este recomandat ca acesta să fie semi-căptușit, întrucât căptușeala va împiedica evaporarea apei.

În funcție de structura corpului dumneavoastră

Dacă sunteți scund și solid, ar fi bine să alegeți un sacou cu un singur nasture. V-ul format din reverele sacoului vă va conferi, la nivel vizual, un plus de înălțime.

Dacă sunteți slab și înalt sau atletic puteți alege sacoul la două rânduri de nasturi. În acest caz trebuie sa fiți pregătiți să îi țineți încheiați toată seara. Dacă îi veți descheia, sacoul își va pierde din echilibru.

Pentru o ținută impecabilă în noaptea nunții vă recomandăm costumele făcute la comandă de maeștrii croitori de la Antonio Gatti. Dacă aveți nevoie de sfaturi, consultanții noștri vestimentari vor fi încântați să vi le ofere la showroom-ul nostru din Bacău (str. Turbinei nr. 2).

Distribuie: