Cum să purtăm cu stil sacourile din in (2020)

Incontestabil, vedeta tesaturilor care se poarta vara este inul. Materialul este usor, racoros si are o textura foarte frumoasa. Sacourile din in reprezinta alegerea ideala pentru vremea caniculara, putand fi purtate cu succes la birou ( daca dress-code-ul  biroului nu e foarte protocolar),  la un garden party, la o  iesire in oras, la un cocktail party si chiar la club. Sacoul sport este o piesa etalon a stilului casual.

Daca pe perioada caniculei  va trebui sa  ne integram  intr-un cadru mai rigid ( o intalnire de afaceri high profile, o inmormantare, etc) vom alege un costum subtire din lana, costum care va face fata cu brio atat  necesitatilor de ordin termic cat si celor de etica vestimentara.

Sacourile din in pot fi realizate in  proportie de suta la suta din acest material sau in combinatii de in cu alte materiale. Dezavantajul  inului este acela ca se boteste destul de usor. Pentru inlaturarea acestui inconvenient au aparut combinatii de in cu alte tesaturi. Drago, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de tesaturi  pentru barbati, foloseste cu rezultate remarcabile mixuri de in cu lana .  Totusi, daca purtati un sacou din in, va recoamandam ca atunci cand va urcati la volan sa va puneti sacoul pe un umeras pe care sa il agatati in habitaclu, in caz contrar, daca veti conduce pentru o perioada mai lunga,  inevitabil sacoul va capata incretituri.

Sacourile din in uni sau in carouri ?

Sacourile uni reprezinta o  varianta foarte convenabila din punctul de vedere al asocierilor cromatice in care pot intra. Pot fi purtate atat la camasi intr-o singura culoare cat si la camasi cu printuri. Regula pe care trebuie sa o aveti in vedere in aceasta ultima situatie este sa nu purtati in acelasi timp mai mult de un element de tinuta care sa aiba print. Combinatiile bune de printuri sunt dificil de realizat si sunt recomandate  doar celor foarte avansati in  domeniul modei. Pe perioada verii se vor purta culori deschise din ratiuni de ordin termic.

In ceea ce priveste sacourile in carouri, cu siguranta acestea va vor pune de fiecare data in valoare. Avand in vedere efectul optic creat de carouri, sunt recomandate  in primul rand celor care vor sa para mai masivi. In general va fi potrivit sa purtati camasi in una din nuantele de pe sacou sau in nuante neutre. Culoarea neutra a camasii va completa pe deplin imprimeul costumului iar look-ul general va fi remarcabil. Bineinteles, camasa alba poate fi purtata cu mare succes si cu sacoul in carouri.  Daca alegeti sa purtati cravata, culoarea acesteia va trebui sa se  regaseasca in nuantele carourilor costumului.  O regula ce trebuie  intotdeauna respectata atunci cand alegem sa purtam un sacou in carouri este aceea ca pantofii si cureaua trebuie sa se asorteze  perfect, in caz contrar tinuta devine prea incarcata. 

Fiind un sacou sport, sacoul in carouri poate fi purtat inclusiv cu sneakers.   Daca ducem mai departe caracterul “sportiv” al acestui sacou putem incerca sa il purtam cu tricou si cu pantofi sport insa in acest caz trebuie sa avem grija ca nuantele tricoului si ale sneakers-ilor sa se regaseasca  in carourile sacoului.

Cum alegem un sacou in carouri de calitate

Intrucat sunt niste piese de garderoba atat de atragatoare, foarte multi comercianti si-au umplut vitrinele cu sacouri in carouri. Cu toate acestea, uneori, daca ne uitam cu atentie la unele sacouri in carouri, ne dam seama ca “ceva nu se potriveste”. Daca privim mai atent ne dam seama ca nepotrivirea vine de la felul in care sunt croite aceste sacouri.

In primul rand  un sacou in carouri bine realizat trebuie sa prezinte o continuitate a liniilor,  care sa se observe atat pe orizontala cat si pe verticala. Cand vorbim despre continuitatea orizontala avem in vedere modul in care se suprapun liniile celor doua parti frontale ale sacoului atunci cand ii inchidem nasturii.  Daca liniile nu se suprapun perfect, efectul vizual negativ este maxim. Cand analizam continuitatea verticala  trebuie sa observam in primul rand liniile partilor laterale ale sacourilor, care trebuie sa se  continue  pe clapeta buzunarului, apoi cu  cele de pe buzunar si ulterior cu liniile de pe materialul care se afla in partea inferioara a buzunarului. Totodata, atunci cand inchidem nasturii sacoului,  liniile de pe partea dreapta trebuie sa se continue cu cele de pe partea stanga. 

Al doilea aspect important  al unui sacou in carouri bine croit este cel al simetriei liniilor de pe revere. Un sacou bine croit va avea revere care vor parea facute in oglinda. Daca aceasta simetrie nu este perfecta vom avea senzatia ca o parte a sacoului este mai grea, sau mai lasata in jos decat cealalalta.      

Fiind devotati lucrului bine facut, membrii echipei  Antonio Gatti respecta cu strictete toate regulile creatiei vestimentare astfel incat sacourile in carouri realizate de noi reprezinta repere ale calitatii.

Sacouri din in – Antonio Gatti

Distribuie: