Cum să ne îmbrăcăm la banchet (2020)

Există in viata fiecăruia dintre noi unele momente deosebite care impun să ne îmbrăcăm într-un anume fel, să respectam un dress code. Asemenea momente sunt banchetul de absolvire, o nuntă, o festivitate de premiere, etc. Astăzi ne vom opri atenția asupra costumației pe care trebuie să o abordam atunci când participam la un banchet. 

Fie că este vorba despre banchetul de absolvire a claselor primare, fie despre absolvirea liceului sau a facultății, aceste evenimente marchează finalul unui ciclu de învățământ, despărțirea de colegii și profesorii care ne-au fost alături in cei patru ani de studiu dar și începutul unei noi etape a vieții.

Banchetele sunt momente de sărbătoare pe care le vom tine minte toată viata. De fiecare dată cu aceste ocazii se fac poze și înregistrări video astfel încât fiecare dintre participanți își doresc să arate cat mai bine și să rămână cu amintiri cat mai frumoase.

Băieții, in general, își pun problema ținutelor mai puțin decât fetele, dar atunci când momentul se apropie, fiecare se întreabă: cum să mă îmbrac la banchet astfel încât să impresionez?

Primul aspect la care trebuie să fim atenți când ne alegem ținuta este acela că banchetele se desfășoară in perioada cuprinsă intre sfârșitul primăverii (după 20 mai) și pană la sfârșitul lunii iunie, perioadă când deja temperaturile sunt ridicate. Din acest motiv, vă recomandăm să vă orientați spre țesături naturale care să permită pielii să respire și să nu vă ofere confortul termic necesar.

Al doilea aspect important este că, deși cadrul festiv cere să respectam un anumit dress code, totuși trebuie să ne îmbrăcam corespunzător vârstei pe care o avem: este indicat să nu arătam ca un ginerică (overdressed) și nici ca și cum am merge într-o zi obișnuită la birou (underdressed).

Giovanni-Patiti-S013-Fil02

Pentru banchetul de absolvire a claselor primare, vă recomandăm să evitați să purtați un costum, întrucât vârsta vă permite abordări mai relaxate. Vă puteți alege ținute care să fie formate din doua piese diferite ca și culori sau ca texturi.

Pentru un look elegant și totodată pentru un confort termic optim puteți să alegeți un sacou din in sau amestec de in cu lână, uni sau cu carouri, combinat cu o pereche de pantaloni dintr-o stofă subțire / cu chinos / cu o pereche de jeans și o cămașă uni (albă, bleu, lila, etc.).

Referitor la accesorii, vă recomandăm să nu purtați cravată întrucât este un element prea formal pentru vârsta de 14-15 ani. Dacă doriți neapărat, purtați un papion (există pe piață variante coloristice potrivite pentru aceasta vârstă). In ceea ce privește încălțămintea, puteți alege atât un pantof mai elegant cat și o pereche de snikers, care, pe lângă faptul că arată foarte bine, sunt și foarte comozi.

Cum ne îmbrăcăm la banchetul de sfârșit de liceu sau de terminare a facultății ?

Deja după 18-19 ani, personalitățile sunt conturate într-o măsură destul de mare, fiecare dintre tinerii care participa la banchet având propriile idei despre cum doresc să arate la acest eveniment. 

In ceea ce privește stilul, vă recomandăm să vă bucurați de frumusețea vârstei dumneavoastră: purtați ținute care să nu fie prea formale dar nici care să dea impresia de neglijentă.

Puteți încerca cu succes un costum din trei piese in carouri. Avantajul principal al acestei ținute este că dacă vă este cald la petrecere, puteți renunța la sacou și, cu toate acestea, veți rămâne într-o notă foarte elegantă.

Cămașa purtată la un costum din trei piese trebuie sa fie in mod obligatoriu uni, iar cravata va completa într-un mod fericit aspectul fashion general.

costum in trei piese carouri

O altă ținută potrivită pentru banchet este formată dintr-un sacou din in cu pantaloni din stofă, cu jeans sau cu chinos. Si la această ținută puteți adaugă o vestă clasică, dar trebuie sa fiți foarte atenți la asocierea cromatică și la texturi.

Regula principală de care să țineți cont este să nu purtați in același timp mai mult de un element de ținută care să aibă imprimeu. Dacă veți purta un sacou in carouri și o cămașă sau o vestă cu imprimeu, aspectul va fi prea încărcat și riscați să cădeți într-o zonă pe care nu v-o doriți. Este unul dintre cazurile in care mai puțin înseamnă mai mult.

Puteți accesoriza ținuta cu cravată, cu o batistă de mătase sau/și cu un pin.

Pentru cei care nu își doresc să poarte sacou, le recomandăm sa se orienteze spre o ținută formată din pantaloni, cămașă și vestă. O ținută alcătuită doar din pantaloni și cămașă nu este recomandată pentru că dă senzația de underdressed pentru un asemenea eveniment.

Vesta poate sa aibă aceeași culoare cu pantalonii sau o culoare care să complementeze culoarea acestora. Adăugați cravata potrivită și vă veți simți de milioane.

Vesta-V002-C

Un alt aspect pe care nu trebuie sa îl scăpați din vedere când vă pregătiți pentru banchet este ca ținuta să nu fie prea strâmtă și să vă permită să dansați cu lejeritate.

Dacă aveți nevoie de consiliere vestimentară pentru banchet sau chiar de o ținută realizată la comandă, echipa Antonio Gatti vă stă la dispoziție la showroom-ul din Bacău, str. Turbinei nr. 4, lângă Gepex Park.

Produse sugerate – Antonio Gatti

 

Distribuie: