Costumele în dungi

Costumele în dungiCostumele în dungi au devenit populare, în rândul bărbaților în perioada anilor ’20. Iar în prezent, ar trebui să fie prima alegere, din punct de vedere al ținutei business.

Cum se aleg costumele în dungi

Diferențele dintre un costum casual și unul business, ambele în dungi, sunt multe. Din acest motiv trebuie să fii atent la următoarele:

-materialul din care este realizat. Cu lână mergi la sigur de fiecare dată. Un costum în dungi din in sau bumbac întră în categoria casual.

-nuanța costumului. Cu cât nuanța costumului este mai deschisă cu atât este considerat mai casual. Pentru a merge la sigur, alege doar pe nuanțe închise.

-design. Costumul trebuie să fie cât mai simplu. Cu cât are mai multe detalii colorate sau alte artificii (buzunare în plus, rever îngust, mai multe butoniere pe același rever etc) costumul este considerat mai casual. Simplu e întotdeana mai bun.

-lățimea și culoarea dungilor. Cu cât dungile sunt mai simple și închise la culoare, cu atât aceastea fac parte dintr-un costum business.

Pentru cine este potrivit acest tip de costum

Costumul în dungi favorizează persoanele scunde și cele masive cu burtă. Dungile verticale creează iluzia de alungirea a trunchiului și astfel poți câștiga câțiva cm în plus și o subțiere a taliei.

Este ideal să-l porți la evenimente de business, negocieri, întâlniri importante etc.

Cum se asortează costumul în dungi

Dacă ești începător, din punct de vedere al asortărilor, îți recomandăm să asortezi costumul în dungi la cămașă și cravată uni. Următorul pas este să alegi o cravată cu imprimeu sau o cămașă cu dungi vesticale pentru a o asorta la acest costum. Mai este și varinta trei care presupune ca toate cele trei piese vestimentare să fie în dungi. Dar asta e pentru experții care au atitudinea necesară și care știu că dimensiunele imprimeurilor trebuie să fie diferite pentru o asortare armonioasă.

Pentru o gamă variată de costume, în dungi, te așteptăm pe str. Turbinei, nr.4, Bacău de:

-Luni până Vineri de la 9:00 – 19:00

-Sâmbătă între orele 9:00 – 14:00

Sau online la https://antoniogatti.ro/

 

 

 

Distribuie: